Land van Koppen

Nieuwkoop - Noorden
Actueel aanbod

Koopprijzen n.n.b.

Over dit project

Noorden is een mooie en levendige gemeenschap aan en in de buurt van de Nieuwkoopse Plassen. Het is een gewild woongebied centraal gelegen in de randstad met veel groen, ruimte en rust. Een prachtige natuur en een bloeiend gemeenschapsleven. Nog voldoende voorzieningen om het een aantrekkelijke woonplaats te laten zijn voor jong en oud. Om die leefbaarheid dynamisch te houden vindt een groot deel van de bevolking het belangrijk dat er met een zekere regelmaat kleine hoeveelheden woningen worden bij gebouwd. Dat geeft de mogelijkheid aan jongeren om in hun dorp te blijven wonen en belangstellenden uit de rest van de randstad om een woonplek te vinden.

Het land van koppen noemen we een stuk land ten noorden van de kerk en ten westen van de Kuil in Noorden. Het omvat het voormalige weiland van Boer Koppen en het zgn. . derde veld van NSV. De gemeente Nieuwkoop heeft het land een aantal jaren terug gekocht maar heeft door de economische omstandigheden de ontwikkeling getemporiseerd. Het hele gebied beslaat 6 hectare en er mogen ongeveer 120 woningen gebouwd kunnen worden. In onze visie over een wat langere periode van misschien wel 10 a 15 jaar.

Omdat er weldegelijk vraag is naar gebiedsontwikkeling voor starters en doorstromers in Noorden en omgeving en omdat er wellicht gezocht moet worden naar andere manieren van gebiedsontwikkeling en bouwen hebben drie dorpsbewoners het initiatief genomen om tot een coöperatieve gebiedsontwikkeling te komen. Door middel van een verhalend concept over een boerderij, erf en boomgaard is een schetsmatige uitleg ontwikkeld waarin geleidelijk door allerlei initiatiefnemers woningen ontwikkeld kunnen worden. Bouw je eigen buurt dus.

Na presentatie aan de Dorpsraad de Koet en in overleg met de gemeente heeft Stichting Driekoppenland 20 mei een eerste bijeenkomst gehouden van een aantal vervolgbijeenkomsten.

Er zijn zowel belangstellenden die mee willen praten over de verdere uitwerking met een verhaal. De boerderij met erf en een boomgaard maar van een nieuwe eigen wijk van bewoners die met elkaar er een sociale wijk van maken. Dinsdagavond hebben we een groep van ca. 15 betrokken burgers gesproken over de opzet van de wijk en met twee groepen van elk zo’n 15 potentiele bewoners voor het Land van Koppen . WE gaan met de tips van de betrokken inwoners het ontwerp verbeteren en voor de andere groepen worden uitgenodigd om mee te gaan denken over een aanpak van het Collectief Particulier opdrachtgeverschap.(CPO)

De toekomstige ontwikkeling van het land van koppen op een kleinschalige en geleidelijke wijze is niet eenvoudig. Het vereist een omslag in het denken over dorpsontwikkeling in kleine kernen. De bevolkingsomvang krimpt door de zogenaamde gezinsverdunning , maar door te bouwen ontstaat er wel ruimte voor de verwachte huishoudenstoename. Die huishoudens kunnen dan een woonplek vinden in de kleinschalige nieuwbouw. Gemeente, Dorpsraad de Koet, stichting Driekoppenland en de diverse CPO groepen zullen gezamenlijk moeten zoeken naar die nieuwe manier van kleinschalige en geleidelijke buurtontwikkeling

Meer informatie

Kenmerken

Project
Land van Koppen
Koopwoningen
120 (waarvan 100 beschikbaar)
Type woningen
2-onder-1-kap, Vrije kavel, Vrijstaand

Voorzieningen

Parkeren
Parkeerplaats
Eigendom
Volle eigendom
Voorz. binnen 1 Km.
Basisschool, Busstation, Huisarts, Restaurant/cafetaria, Sportcomplex, Supermarkt

Locatie

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Nieuwkoop.

Aanmelden